Συνάντηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας με τον Κύπριο Πρόξενο

Loading...


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας Παντελεήμων με τον Κύπριο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Αντώνιο Μανδρίτη και τη συνοδεία του.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: «Την μεσημβρίαν της Παρασκευής, 7ης Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εδέχθη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως την τιμητικήν επίσκεψιν του Γενικού Προξένου της Κύπρου εν Θεσσαλονίκη κ. Αντωνίου Μανδρίτη, συνοδευομένου υπό της Γενικής Γραμματέως του Ιερού Ιδρύματος «Αγία Τριάς Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας», της Προέδρου Κυπρίων Κομοτηνής, καθώς και της Προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας μετά της Γενικής Γραμματέως της αυτής Ομοσπονδίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τον υψηλόν επισκέπτην και την συνοδείαν αυτού, ο οποίος ευρέθη στη Θράκη, τη Ροδόπη και την πόλι της Κομοτηνής επ’ ευκαιρία του διοργανωμένου 7ου Πανελληνίου Ανταμώματος ΑνατολικοΡωμυλιωτών – ΒορειοΘρακιωτών, τον ενημέρωσε δε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίες, αλλά και τις αρμονικές σχέσεις μετά τις Εκκλησίας της Κύπρου και τους τοπικούς παράγοντες.

Διαβάστε εδώ:  Μαρωνείας Παντελεήμων για Θρησκευτικά: "Δεν είμαστε στο επιθυμητό αποτέλεσμα"

Ακολούθως ο κ. Πρόξενος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για την υποδοχή, εξέφρασε το θαυμασμό του για το επιτελούμενο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την πεπνυμένην καθοδήγησιν του Ποιμενάρχου μας και επεσήμανε τη συμπαράσταση της Κύπρου σε κάθε Ελληνική πρωτοβουλία.»