Συνάντηση Μητροπολίτου Παντελεήμονα με αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων

Loading...


2«Να διατηρήσετε την γλώσσα και τις παραδόσεις σας» προέτρεψε ο Αρμένιος αρχιεπίσκοπος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το χορευτικό συγκρότημα των μικρών παιδιών που εμφανίστηκε στο επίσημο γεύμα
Παρουσία όλης της επιφανούς κοινότητας των Αρμενίων Κομοτηνής έγιναν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για το Σούρπ Αγκόπ στο ναό του Αγίου Γρηγορίου Κομοτηνής με την συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου προεξάρχοντος του αρχιεπίσκοπου των Αρμενίων Χορέν Δογραματζιάν.

Αμέσως μετά μοιράστηκε το ματάχ, βρασμένο κρέας αρνιού με ψωμί, και ακολούθησε η δημοπρασία στο μπαζάρ που είχε στηθεί με πολλά χειροποίητα είδη για την ενίσχυση των δράσεων της Αρμενικής κοινότητας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα με τον αρχιεπίσκοπο κ. Χορέν Ντογραματζιάν όπου του ευχήθηκε για την γιορτή του Σούρπ Αγκόπ και για την έλευση των  Χριστουγέννων.

alt

Η συνάντηση ήταν σε θερμό κλίμα. Ακολούθησε επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο ‘Χρήστος κι Εύη’ όπου εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου και όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό γιορτινό κλίμα.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι απαγγελίες ποιημάτων των μικρών παιδιών και το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων, παιδιών και εφήβων που κατέδειξε ότι οι Αρμένιοι διατηρούν άσβεστα τις παραδόσεις τους.

alt