Σύναξη Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος

Loading...


Με βάση τον βαθμό της αξιολόγησής τους θα μισθοδοτούνται, πλέον, από το Δημόσιο οι Ιερείς, σύμφωνα με κανονισμό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και με σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Την ευθύνη της διαχείρισης του όλου θέματος θα έχουν οι αρχιερατικοί επίτροποι της κάθε περιφέρειας.
Υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Νικολάου  πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 28 Νοεμβρίου στο Πνευματικό & Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύναξη των 14 Αρχιερατικών Επιτρόπων της Μητροπόλεώς Φθιώτιδας. Βασικός σκοπός της Συνάξεως ήταν η ενημέρωση των Αρχιερατικών Επιτρόπων περί του εντύπου της Εκθέσεως Αξιολογήσεως των Εφημερίων και Διακόνων και του τρόπου συμπληρώσεως του σύμφωνα με σχετική Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις ως προς την αντικειμενικότητα των αξιολογητών και εξήγησε κατ’ άρθρο το νέο δελτίο της αξιολογήσεως. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, υπεβλήθησαν πολλές ερωτήσεις από όλους τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους το νέο τόμο με τις Εγκυκλίους και τα Δελτία Τύπου της 3ης πενταετίας με τίτλο «ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝΤΕΣ» και τα Πρακτικά του Συνεδρίου της Αταλάντης, τα οποία μόλις εξεδόθησαν και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς.