Σύγκληση της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά ζητεί ο Φθιώτιδος Νικόλαος

Loading...


Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ζητεί την σύγκληση εκτάκτου Ιεραρχίας, εντός του μηνός Μαΐου, προκειμένου να αποφασισθεί από το Ιερό Σώμα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών η ακολουθητέα στάση της Εκκλησίας διά το ακανθώδες θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, η τοποθέτηση της Ιεραρχίας κρίνεται απαραίτητη μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις των Υπουργών Παιδείας κ. Ν. Φίλη και κ. Κ. Γαβρόγλου.

Διαβάστε εδώ:  Φθιώτιδος Νικόλαος: "Η Εκκλησία δέχεται καθημερινά πόλεμο, εκείνος που νικά όμως είναι ο Χριστός" (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει, ότι ο μήνας Οκτώβριος της τακτικής Ιεραρχίας είναι πολύ μακρυά και είναι δυνατόν μη υπάρχοντος εγκαίρου ενδιαφέροντος και αντιδράσεως από πλευράς Εκκλησίας, να διευκολυνθεί το Υπουργείο στη συνέχιση της ιδίας τακτικής, ως προς την ύλη και τα προγράμματα των Θρησκευτικών, τα οποία ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα οποία δημιουργούν αναταράξεις στους γονείς και αποπροσανατολισμό από τα υπό του Συντάγματος οριζόμενα διά την Χριστιανική Αγωγή της Νεότητας.tilegrafima.gr