Συγκίνηση στο «ύστατο χαίρε» της κατά σάρκαν αδελφής του Μητροπολίτη Ιερισσού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε χθες στην Τρίπολη η Εξόδιος Ακολουθία της κατά σάρκα αδελφής του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου μακαριστής Ρεβέκκας Αθανασοπούλου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συνχωροστατούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Σύρου Δωροθέου, Πατρών Χρυσοστόμου, Κορίνθου Διονυσίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Φωκίδος Θεοκτίστου, Τρίκκης Χρυσοστόμου, Μάνης Χρυσοστόμου, Μαντινείας Αλεξάνδρου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Κερνίτσης Χρυσάνθου και Θεσπιών Συμεών.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Επικήδειο λόγο απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Νωρίς το πρωί, τελέσθηκε ενώπιον της σορού της Μακαριστής Ρεβέκκας Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού.

Πλήθος Αρκάδων, αλλά και πιστών από την Ι. Μητρόπολη Ιερισσού προσήλθαν στην Ακολουθία προκειμένου να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στην κεκοιμημένη και να συλλυπηθούν τον πενθούντα Μητροπολίτη Θεόκλητο.

Η ταφή έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Τρίπολης.tilegrafima.gr