Στον Άγιο Τρύφωνα Κολυμπίων η γερόντισσα Σωφρονία

Loading...


Στιγμές συγκίνησης βίωσαν οι πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ιδρυματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αθανάσιου Μισσού.

Στην Ιερά Ακολουθία, παρέστη συμπροσευχόμενη η Γερόντισσα Σωφρονία Μοναχή από την Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, Ακράτας.

Να σημειωθεί πως οι ευλαβείς κυρίες έφτιαξαν με τον Γέροντα, κατά το έθος τα κόλλυβα για τα 3ήμερα της Παναγίας τα οποία μοιράστηκαν στους πιστούς αμέσως μόλις διαβάστηκε η ευχή.

Η ανακοίνωση του Ιερού Ναού
Ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, με την βοήθεια του Υψίστου, τέλεσε και σήμερα (σ.σ. προχθές) Κυριακή 18 Αυγούστου του 2019, τον Όρθρον και την Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Ρόδου.

Συμπροσευχόμενη ήταν και η Γερόντισσα Σωφρονία Μοναχή από την Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, Ακράτας, ταπεινά, μεταξύ πλήθους κόσμου.

Ο Γέροντας, την προσφώνησε και εξήρε το πολύπλευρο έργο της, καθώς είναι γέννημα της Ρόδου με Συμαϊκή καταγωγή (το γένος Φαρμακίδου). Της προσέφερε ένα πεντάκερο για τις αρτοκλασίες που θα τελούνται στην Ιερά Μονή, ως ενθύμιο της επισκέψεως και του προσκυνήματος της στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr