Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης λειτούργησε ο Νεαπόλεως Βαρνάβας

Loading...


Στο μικρό Ναΰδριο του Αγίου Φιλίππου, το οποίο φιλοξενείται εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ιερούργησε, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ο .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Η συνάντηση με το θαύμα προϋποθέτει πίστη και αυτοπαράδοση στην Πρόνοια του Θεού, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος με οδηγό την πατερική θεολογία, αποκρυπτογράφησε τα μηνύματα της Ευαγγελικής Περικοπής: το άνοιγμα και τη δεκτικότητα της ψυχής του τυφλού, τη δυνατή του πίστη και το θαύμα ως αμοιβή της πίστης του. Η συνάντηση του τυφλού με τον Κύριο «σφραγίζεται» με τη σκηνή της προσχώρησης του τυφλού στον κύκλο των μαθητών του Κυρίου».

Διαβάστε εδώ:  Εγκαίνια νέων τμημάτων στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον υπεύθυνο κληρικό, π.Αθανάσιο Παπαθανασίου για τους καλούς κόπους του για τον ευπρεπισμό και την ανακαίνιση του Ιερού Ναού, καθώς και για την ανύστακτη ποιμαντική του μέριμνα, προσφυώς υπενθύμισε ότι «ο Άγιος Φίλιππος» φιλοξενούμενος στο Σιδηροδρομικό Σταθμό υποδηλώνει «το εφήμερο της ζωής μας …ταξιδιώτες όλοι, οδεύοντες προς τον Τελευταίο Σταθμό».tilegrafima.gr