Στο νησί Παναγιά ο Χίου Μάρκος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με βαθειά εκκλησιαστική κατάνυξη, αλλά και με εθνική υπερηφάνεια έγινε και εφέτος ο Αρχιερατικός εορτασμός του Ιερού Προσκυνήματος Ζωοδόχου Πηγής Νήσου Παναγιάς των Οινουσσών ιερουργούντος του .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της : “Ο Χιώτης Ιεράρχης ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στο γραφικό νησιωτικό ναΰδριο στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαικής Ενώσεως και εκήρυξε τον Θείο Λόγο επί του ευαγγελικού στίχου «μακαρία η κοιλία η βαστάσασά Σε» με θεολογική, εκκλησιολογική, λειτουργική, αλλά και εθνική – ιστορική διάσταση. «Μέσα στην κοιλία της Παναγίας μας εγένετο για 9 μήνες μία αδιάλειπτος θεία μετάληψη Σώματος και Αίματος Χριστού», είπε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, «αλλά και η Ελλάς 21 αιώνες κρατάει τον Χριστό μας, ώστε να είναι αδύνατη και αδιανόητη κάθε προσπάθεια απογαλακτισμού από τον λόγο του Ευαγγελίου και την ζωή της Εκκλησίας».

Επίσης ο Σεβ. Χίου ανέφερε ότι «το νησί αυτό είναι ο ηλιοστάλακτος θρόνος της Παναγίας, η οποία στεφανώνεται από τις ακτίνες του ήλιου που ανατέλει πάνω απ’ τα κύμματα του Ελληνικού Αρχιπελάγους και στέκεται εκεί φιλόξενη σε όσους πλησιάζουν με ευγένεια ή εμπερίστατοι και καταδεδιωγμένοι προσφεύγουν στην βοήθειά Της, αλλά και μάχιμη Στρατηγός σε όποιον απαράδεκτα και ανιστόρητα διεκδικεί όσα δεν του ανήκαν, δεν του ανήκουν και δεν θα του ανήκουν ποτέ»

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από τις Στρατιωτικές Αρχές, τις Δημοτικές Αρχές των Οινουσσών και τους πιστούς, στους οποίους εκυριαρχούσε η πλειονοψηφία της νεολαίας”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr