Στο 401 Γεν. Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο Μητρ. Σύρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο  κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες το απόγευμα, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, στον Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, στον οποίο το μεσημέρι εναπετέθη η του Αγίου Παντελεήμονος, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Αρσενίου,του Καππαδόκου, ιερά εικόνα του οποίου και μικρό απότμημα εκ των τιμίων λειψάνων του φυλάσσονται στον εξονομασθέντα Ιερό Ναό, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι οι δύο αυτοί Άγιοι, σήμερα τιμούμε, έζησαν μεν σε διαφορετικές εποχές, αλλά τους διέκρινε ένα κοινό γνώρισμα, η ίδια, δηλαδή, ψυχική αποφασιστικότητα να διακονήσουν τον άνθρωπο και να αφοσιωθούν στο Θεό, το οποίο πραγμάτωσαν ο ένας με το μαρτυρικό του τέλος και ο δεύτερος με την ασκητική βιωτή του.
Προσέθεσε δε ότι οι χώροι του Στρατιωτικού αυτού Θεραπευτηρίου έχουν πολλά να διηγηθούν, που δείχνουν σε όλους εμάς,που μας κατατρώγει η διαρκής μέριμνα για τα καθημερινά πράγματα, πόσο σημαντικό είναι να αναλογιζόμαστε το εφήμερο και ευμετάβλητο της ζωής και, γι` αυτό να προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε την καθημερινότητά μας με έργα αγάπης και καρπούς μετανοίας.
img_2076 img_2092 img_2097 img_2124 img_2146