Στις 22 Φεβρουαρίου εκλέγεται ο Μητροπολίτης Κομοτηνής

Loading...


Παραμένει υποψήφιος ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜ Ξάνθης
    

Με κύριο θέμα την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής συνέρχεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έκτακτη συνεδρία την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου!

Ως ημέρα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας ορίστηκε η Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ενώ η ημερήσια διάταξη για την πρώτη ημέρα των συνεδριάσεων θα οριστεί εντός των προσεχών ημερών. 
Εκ των βασικότερων  υποψηφίων παραμένει Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων Μουτάφης, ενώ υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, ξεκινώντας από το νυν Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής αλλά, ενδεχομένως και άλλους υποψήφιους.

Πάντως, παρότι από πολλές πλευρές επισημαίνεται ότι οι θρησκευτικές εκλογές δεν έχουν σχέση με τις πολιτικές διαδικασίες και ακολουθούν πνευματική κατεύθυνση, στην Αθήνα, διάφορα εκκλησιαστικά sites, καλύπτουν τη συγκεκριμένα διαδικασία με όρους πολιτικούς και κάνουν λόγο για 2+4 υποψηφιότητες που αναμένονται καθώς και για πρόθεση του Αρχιεπισκόπου να προτείνει πρόσωπο δικής του αποδοχής.

Τίποτε δεν είναι δεδομένο ακόμη ενώ από την πλευρά της Μητρόπολης Ξάνθης, τόσο ο Μητροπολίτης, που επιθυμεί την εκλογή του Πρωτοσύγκελου της Ξάνθης στη γειτονική πόλη, όσο και ο ίδιος ο Πρωτοσύγκελος Παντελεήμων Μουτάφης, δεν προβαίνουν σε δηλώσεις και αρκούνται να υπενθυμίζουν ότι η εκλογή δεν συζητείται με όρους πολιτικούς και άρα, πρέπει να να επικρατούν «χαμηλοί τόνοι και προσευχή», όπως αναφέρεται.