Στην Ξάνθη ο Τίμιος Σταυρός από τα Ιεροσόλυμα (φωτο)

Loading...


Ήρθε λόγω των θανάτων και των καταστροφών στην περιοχή

Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης υποδέχτηκαν  χθες τον Τίμιο Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα, η τοπική εκκλησία και οι πιστοί της πόλης. Η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού έγινε το απόγευμα της Τρίτης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος, παρουσία των αρχών της περιοχής και του χριστεπώνυμου πλήθους. Το ιερό κειμήλιο συνοδεύει από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ευτύχιου, εκπροσωπόντας τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ μετά την ειδική τελετή ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ανέφερε ότι η πόλη υποδέχεται τον Τίμιο Σταυρό, ως γεγονός που καταγράφεται στην τοπική ιστορία και αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον τόπο και το λαό.
1

Ο Τίμιος Σταυρός έφτασε στην Ξάνθη, μετά από ενέργειες της Μητρόπολης Ξάνθης, έπειτα από τα συνταρακτικά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος στην Ξάνθη με τους θανάτους και τις φυσικές καταστροφές, που προκάλεσαν ανησυχία στην τοπική εκκλησία.
Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετός στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης ενώ το ιερό κειμήλιο συνόδευε άγημα και οι εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

1
1tilegrafima.gr