Στην Άνδρο ο Σαλώνων Αντώνιος

Loading...


Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου
 

Ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β΄υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στην Άνδρο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο, ο οποίος αφίχθη, κατόπιν προσκλήσεώς του, προκειμένου να συμμετάσχει στις λαμπρές εκδηλώσεις επί τη Πανανδριακή Εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου.
Αμέσως μετά την άφιξή του, οι δύο Αρχιερείς πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν Πολιτιστική Εκδήλωση των μαθητών του «Εμπειρικείου Γυμνασίου» Χώρας Άνδρου, με θέμα «Τα Εξωκκλήσια της Άνδρου», με εργασίες και φωτογραφικό υλικό, που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές, σχετικά με το ιστορικό της ανοικοδόμησης και ανέγερσης και τα λαογραφικά στοιχεία των Παρεκκλησίων της Άνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Γυμνασιάρχη, τους Καθηγητές και τους μαθητές, λέγοντας χαρακτηριστικά «όσο έχουμε εσάς, είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο τόπος θα εξακολουθήσει να ζει και να συνεχίζει νικηφόρα την πορεία του, έστω και μέσα από δυσκολίες».

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε επίσης και ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος.
Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, όπου ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε 5 κούτες με αναλώσιμο νοσηλευτικό υλικό, προερχόμενο από τη δεύτερη, μετά την αποστολή φαρμάκων, προσφορά της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προς την Ιερά Μητρόπολη, γενόμενος δέκτης ευγνωμόνων ευχαριστιών από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

1tilegrafima.gr