Στη Σίκινο ο Σύρου Δωρόθεος

Loading...


Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

Χθες το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μεταφέρων από την Άνδρο το Άγιο Φως, μετέβη στη Σίκινο και άμα τη αφίξει του επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο της νήσου, όπου παρεδωσε ποσότητα αναλώσιμου φαρμακευτικού υλικού, προερχόμενου από την σχετική προς την Ιερά Μητρόπολη προσφορά της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».
         Ο ιατρός κ. Σταύρος Αρουτζίδης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄για την προσφορά του, που, όπως τόνισε, είναι πάντα αναγκαία και πολύτιμη.
     Το απόγευμα, τηρώντας το επιχώριο έθος, ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε την, μέσω ορεινού και δύσβατου μονοπατιού, άνοδο της κτητορικής μικράς ιεράς εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, από την οικία του «Πανηγυρά», προς την ομώνυμη Ιερά Μονή, στην οποία καί τέλεσε τον Εσπερινό της Εορτής.

1

 Μετά το πέρας του Εσπερινού ο «πανηγυράς»παρέθεσε παραδοσιακή δοχή και παρέδωσε το ιερό εικόνισμα στον επόμενο «Πανηγυρά», οποίος θα το  διαφυλάσσει καθ’ όλο το έτος στην οικία του, αναλαμβάνων την υποχρέωση να διοργανώσει του χρόνου την ετήσια πανήγυρη της Μονής.

1
     
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος επέστρεψε στην Άνδρο.