Στη Μονή που ως εκ θαύματος δεν κάηκε λειτούργησε ο Χαλκίδος Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗ

Την Κυριακή 7 Αυγούστου το πρωί, ο , συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη στην πυρόπληκτη Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής, προς τιμήν του Οσίου Θεοδοσίου του Νέου.

Στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ο Ιεροκήρυξ της Β. Ευβοίας, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, έψαλλε ο Χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής, ενώ στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Θεοδοσίου, καθώς και στην επέτειο τελέσεως των εγκαινίων του Ιερού Ναού, προ πέντε ετών, την ίδια ημέρα της πανηγύρεώς του.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Βόρειο Εύβοια, ενώ οι φλόγες κύκλωσαν την Ιερά Μονή Γαλατάκη και τα Παρεκκλήσιά της μέσα στο δάσος, εν τούτοις τα κτίρια και οι Ναοί δεν έπαθαν απολύτως τίποτε, πρωτίστως χάρη στην πρόνοια και την αγάπη του Θεού, αλλά και την φροντίδα των εθελοντών, οι οποίοι θυσιαστικά διεφύλαξαν αλώβητο Μοναστήρι.

Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 001.JPG
Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 002.JPG
Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 003.JPG
Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 004.JPG
Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 005.JPG
Ag. Theodosiou - I. Moni Galataki 7.8.206 006.JPG