Στα σεισμόπληκτα χωριά θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τα εννιάμερα της Παναγίας

Loading...


Τα εννιάμερα της Παναγίας θα εορτάσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στα σεισμόπληκτα χωριά της περιοχής Αμφίκλειας της Μητροπόλεως μας, τα οποία δοκιμάζονται από τους συνεχόμενους σεισμούς με σκοπό να ευρεθεί και πάλι κοντά στους κατοίκους της περιοχής.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου παραμονή της εορτής και ώρα 7 μ.μ. θα επισκεφθεί το χωριό Τιθρώνιο που πανηγυρίζει και θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Εσπερινό που θα τελεσθεί στο προαύλιο της Εκκλησίας.
Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα τελεσθεί υπαίθρια Θεία Λειτουργία εις την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παρνασσού που και αυτή ευρίσκεται στην σεισμόπληκτη περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος θα φέρει μαζί του απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού προς αγιασμόν και ενίσχυσιν των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος καλεί τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής Λοκρίδος να παρευρεθούν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις και να ενισχύσουν με την παρουσία τους, τους δοκιμαζομένους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης καλεί τους φιλακολούθους από την πόλη της Λαμίας και από όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως να συμμετάσχουν στις εορτές των σεισμοπλείκτων περιοχών για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους στους αδελφούς μας που επί πολλές ημέρες ζουν τον εφιάλτη του σεισμού.