Σπάρτης Ευστάθιος: Ο Μιχαλολιάκος λέει ψέμματα

Loading...


Απορία αλλά και την έντονη ενόχλησή του για όσα φέρεται να υποστηρίζει σε βίντεο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής για το πρόσωπό του, εξέφρασε ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστράτιος.

Ο ιεράρχης αρνήθηκε κάθε σχέση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο ή άλλα στελέχη της ΧΑ στη Λακωνία, διαψεύδοντας τα περί στήριξής του στο ακροδεξιό κόμμα στις τελευταίες εκλογές.
«Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές», φέρεται να ισχυρίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου.

Σε παρέμβασή του στο δελτίο του Mega, ωστόσο, ο μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως ο αρχηγός της ΧΑ δεν είχε ποτέ καμία  σχέση με τη Μητρόπολη Σπάρτης.

«Εκφράζω την οδύνη της ψυχής μου που ακούω αυτά τα πράγματα … Ουδέποτε το πρόσωπο αυτό είχε σχέση με τη Μητρόπολη… δεν τον γνωρίζω», υπογράμμισε και πρόσθεσε εμφανώς αγανακτισμένος:

«Ελέγξατε ότι λέει αλήθεια; Πώς είναι δυνατόν να παίρνετε τέτοια πράγματα τοις μετρητοίς;»

Ο μητροπολίτης Σπάρτης υποστήριξε τέλος, πως ουδέποτε έλαβε μέρος σε πολιτικές διεργασίες και ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ.

Αργά το βράδυ εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως εκδόθηκε και σχετκή ανακοίνωση: 

Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σε ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σημειώνονται τα εξής:

«Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται την υπόθεση φαντάζει ακόμα και στη σκέψη του πλέον νηφάλιου και ψύχραιμου πολίτη τουλάχιστον περίεργος.
Είναι σαφές, ότι ουδείς υιοθετεί ή θα μπορούσε να υιοθετήσει θεωρίες συνομωσίας.
Όμως πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, που ο λαός μας ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών και η Εκκλησία να αναλώνεται στη διακονία του με όλες της τις δυνάμεις να επιχειρείται η εμπλοκή τόσο Αυτής, όσο και λειτουργών της σε υποθέσεις, με τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν;

Εάν αυτό δεν συνιστά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τότε τι ακριβώς συνιστά;
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξής του με την πολιτική ζωή του τόπου, πολλώ δε μάλλον στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων.

Είναι σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον του απ’ το ξεκίνημα της διακονίας του μέχρι σήμερα και πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά του είναι η προσφορά του σε κάθε άνθρωπο μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση.

Αυτό είναι γνωστό και στο λαό της Μητροπόλεώς του, αλλά και εις οποιονδήποτε καλόπιστο ασχοληθεί με το πρόσωπό του και την πορεία του. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού».

Επομένως λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.