Σύρου Δωρόθεος: Ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Φανούριος φρουρούν τη «Θερμοπύλη» της πίστης (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΜΕΓΑΣ ΕΟΡΤΙΟΣ  ΤΟΥ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ -«ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ» ΧΩΡΑΣ

Μετά την τελετή των Θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο ιερό Παρεκκλήσιο, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, του Νεοφανούς, που βρέθηκε στην περιοχή «Τρία Πηγάδια», πόλεως Μυκόνου και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό,παρουσία πλήθους φιλευσεβών Μυκονίων, παρεπιδημούντων παραθεριστών και ξένων ετεροδόξων και αλλοδόξων επισκεπτών, οι οποίοι παρηκολούθουν τα τελούμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή.

Στην ομιλία του,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε ότι στο σταυροδρόμι αυτό, που συναντιούνται λαοί, φυλές και γλώσσες, ως «Ηρακλειδείς» στέκονται δύο Άγιοι,ο και ο , φρουρούντες τη «Θερμοπύλη» της πίστης και της παράδοσης, οι οποίοι, στο σημείο αυτό, που συναντάται το θείο και το ανθρώπινο, μας δίνουν τη δυνατότητα με τη σιωπή μιας εικόνος να ακούσουμε τη φωνή του Θεού και να πάρουμε δύναμη στην ψυχή μας να συνεχίσουμε και να πορευθούμε στη ζωή και τόνισε ότι ότι όπως ο Άγιος Φανούριος μας ενώνει απόψε όλους μαζί,έτσι και η Εκκλησία ενώνει τους ανθρώπους και τους δείχνει το δρόμο προς τη σωτηρία.

Εν συνεχεία,ευλόγησε τις πίττες του Αγίου Φανουρίου, που περίτεχνα κατεσκεύασαν ευσεβείς Μυκόνιες, λέγοντας χρακτηριστικά,ότι ο Θεός δεν έχει χρεία δώρων, αλλά η προσφορά τους, με τη μορφή ταμάτων, κεριού ή «Φανουρόπιττας» αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη, το δε αντιπροσφερόμενο από την Εκκλησία ευλογημένο κομμάτι της «Φανουρόπιττας» μας υπομιμνήσκει να είναι αγιασμένη και η ζωή μας, η σκέψη και τα έργα μας.
 

Συνεχάρη, τέλος, και ευχαρίστησε τον επιμελητή και προνοιάρχη του Ιερού Ναού, κ. Σπυρίδωνα Ξυδάκη, για την ακούραστη μέριμνά του γι` αυτόν και την εν γένει προσφορά του και τον άψογο προευτρεπισμό της Πανηγύρεως.


.