Σιατίστης Παύλος: Ο ένας να είναι το στήριγμα και η παρηγοριά του άλλου (φωτο & video)

Loading...


Έγιναν τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου Σιάτιστας

«Στην Εκκλησία δεν μιλάμε για άτομα, αλλά για πρόσωπα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Παύλος χθες
Κυριακή 4 Αυγούστου  στο Προαύλιο  της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Πρόκειται για μία δομή στην οποία συμπράττουν η Μητρόπολη Σιάτιστας, ο Δήμος Βοΐου και η εθελοντική δράση πολιτών Σιάτιστας.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής, η Δήμαρχος Βοΐου, Π. Ορφανίδου, ο πρόεδρος της εθελοντικής δράσης πολιτών Σιάτιστας Σ. Δίκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σβώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Πάτρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Βοΐου Χ. Μακρής, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σιάτιστας Ναούμ Τσιαούσης και πολύς κόσμος.

Εγκαινιάστηκε το κοινωνικό φαρμακείο 

Τα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου πραγματοποιήθηκαν προσθέτοντας έτσι μία ακόμα δομή στην περιοχή η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εξασφάλιση βασικών αγαθών στο Βόιο.

Η ίδρυση του κοινωνικού φαρμακείου επήλθε μετά από πρωτοβουλία Εθελοντικών Ομάδων της Σιάτιστας και φυσικά τη συμβολή του Δήμου Βοΐου και της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, ενώ για την λειτουργία του συνέβαλαν φαρμακοποιοί της περιοχής όπως και αρκετοί πολίτες που προσέφεραν φάρμακα.

Στην τελετή των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Παύλος, τόνισε το έργο που προσφέρουν δομές όπως το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο της Μητρόπολης, ενώ από την πλευράς της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ζήτησε συνεργασία, ομοψυχία και αλληλεγγύη προς ανθρώπους που την έχουν πραγματική ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Στα εγκαίνια του κοινωνικού φαρμακείου έδωσε το παρόν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο οποίος ως επαγγελματίας φαρμακοποιός σημείωσε την ανάγκη για την εξασφάλιση φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας.

Στο κοινωνικό φαρμακείο μπορούν να προσφέρουν φάρμακα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να προσφερθούν σε άτομα που είτε δεν έχουν εργασία είτε είναι ανασφάλιστοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες του siera fm:

                                            {youtube}buOfzCu42EY{/youtube}

1
1
1