1

ΣΕΡΙΦΟΣ: Tεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Οικογενούς του Σύρου Δωρόθεου Β’

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ έπλευσε σήμερα το πρωί από τη Σύρο στη Σέριφο και τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μ. Λιβαδίου το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο εκ Μυκόνου οικογενούς του, γενάρχου καλής και φιλοπόνου οικογενείας.

Στην επιμνημόσυνη ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στην ανάσταση των νεκρών διά της Αναστάσεως του Κυρίου και ευχήθηκε στους οικείους του κεκοιμημένου οικογενούς του και σε όλους τους παρισταμένους για την εορτή του Πάσχα.

Το απόγευμα θα επστρέψει στην Ερμούπολη και ακολούθως θα μεταβεί στην Αθήνα.

Αύριο, Πέμπτη, 18 Μαΐου, θα μεταβεί στη Μακρόνησο και θα ιερουργήσει στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον οποίο εκ βάθρων ανακαίνισε και εξωράισε η φιλάγιος και ευεργετική διάθεση των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου, θα μεταβεί για οικογενειακούς λόγους στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο, 20 Μαΐου, το πρωί θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης Κάστρου και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αθήνα, για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.