Σέριφος: Εξόδιος Ακολουθία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σύσσωμος ο λαός της παρέστη στην Εξόδιο Ακολουθία του κεκοιμημένου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, Αρχιμ. Μακάριου Κοτσίκου, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου και Πρωτοπρ. Ιάκωβου Μητροφάνη, του Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου από τη Σύρο, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου Αρχιμ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού και του προεστώτος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου, στην εξόδιο ομιλία του, ο , καταφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον εκδημήσαντα Ηγούμενο με λόγους καρδιακούς και αδελφικούς, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαπητό και σεβαστό αδελφό» και «δευτεροκτίτορα της Μονής», αφού η 46χρονη κόπιώδης Ηγουμενία του κατέστη κομβική για την ανακαίνιση και ανασυγκρότηση της Ιεράς Μονής του Μεγαλοχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, η οποία φυλάσσει την εφέστιο εικόνα του.

Για την προσωπικότητα του αείμνηστου Ηγουμένου ομίλησαν ένας από τους οικογενείς του, ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Κωνστ. Ρεβίνθης, η διατελέσασα Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων.

Διαβάστε εδώ:  Στην τελετή ορκωμοσίας στην ΑΕΑ οι Μητροπολίτες Σύρου και Χαλκίδος

Καταφανώς συγκινημένος ήστατο προ της σωρού του κεκοιμημένου Ηγουμένου ο Διάκονος και αδελφός της μονής Ευδόκιμος Καραπαντελάκης.

Ο αοίδιμος Ηγούμενος Αρχιμ. Μακάριος Κοτσίκος ετάφη πλησίον του τάφου του προκατόχου του, Αρχιμ. Αβέρκιου Χρυσολωρά, τον οποίο διεδέχθη στην Ηγουμενία το 1973.tilegrafima.gr