Σεμινάριο για το βορειοηπειρωτικό υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Κονίτσης

Loading...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της ΣΦΕΒΑ για τις εξελίξεις στο Βορειοπηρωτικό θέμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε η εξής ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 26 – 28 Ιουλίου 2013, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών τής Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (ΣΦΕΒΑ) υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.
Έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Παράλληλα συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αφορούν στο θεσμό των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας στην Βόρειο Ήπειρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή τους προς όφελος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.
Αποτιμήθηκαν οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία και η θέση της ελληνικής μειονότητας στη νέα πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το υψηλό φρόνημα των μελών μας και η απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα για την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων και δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.»