Σε πανστρατιά συλλογής υπογραφών καλεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Loading...


Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρηματοδότηση ΜΚΟ για να κάνουν πειράματα πάνω σε ανθρώπινα έμβρυα και εκτρώσεις

Πανστρατιά συλλογής υπογραφών κήρυξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για την «Προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο»
με αφορμή την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρηματοδότησης ΜΚΟ για να κάνουν πειράματα πάνω σε ανθρώπινα έμβρυα και εκτρώσεις.

Συγκέκριμένα στο μήνυμά του αναφέρει: 

          Αγαπητοί μου αδελφοί της Επαρχίας μας,

Σας ενημερώνω για μία προσπάθεια συγκεντρώσεως υπογραφών σχετικά με την επανεξέταση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της νομιμοποιήσεως της χρηματοδοτήσεως δι’ ευρωπαϊκών κονδυλίων των τεχνολογικών ερευνών με ανθρώπινα έμβρυα.

Για εμάς τους Ορθοδόξους η ζωή και η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, χριστιανού ή μη, λευκού, μαύρου ή κίτρινου, πλουσίου ή φτωχού, είναι ιερή, γιατί αντικρύζουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου μας. Σύμφωνα με την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο άνθρωπος αρχίζει να υπάρχει επί γης από την στιγμή της συλλήψεώς του. Οποιοσδήποτε τρόπος αφαίρεσης της ζωής ενός εμβρύου (έκτρωση, άμβλωση, καταστροφή γονιμοποιημένων ωαρίων κλπ) συνιστά για την Εκκλησία μας φόνο.
Με βάση την παραπάνω θεώρηση, είναι απαράδεκτη και κατακριτέα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όχι μόνο να επιτρέψει, αλλά και να χρηματοδοτήσει με ευρωπαϊκά κονδύλια τις τεχνολογικές έρευνες με ανθρώπινα έμβρυα. Συγκεκριμένα, εφέτος διετέθησαν 80.000.000€ για την χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών, αλλά και για την χρηματοδότηση Μ.Κ.Ο. εξειδικευμένων σε εκτρώσεις στις αφρικανικές -και όχι μόνο- χώρες, με το γελοίο επιχείρημα ότι έτσι θα ανέλθει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων αυτών των χωρών.

1Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο που ονομάζεται «Ένας από εμάς» (One of Us). Η Συνθήκη της Λισαβόνας δίδει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να παρεμβαίνουν στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων νομοθετικού περιεχομένου, εφ’ όσον συγκεντρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών, καθοριζόμενο από τον πληθυσμό κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε.. Για την Ελλάδα μας ο αριθμός αυτός είναι 16.500 υπογραφές. Μέχρι σήμερα που σας ενημερώνω, έχουν συγκεντρωθεί μόνον 423 υπογραφές, τις λιγότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής των υπογραφών έχει ορισθεί η 1η Νοεμβρίου 2013.

Σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία στην Ελλάδα έχει ορισθεί δια δικαστικής αποφάσεως ως εθνικός συντονιστής ο Σύλλογος Προστασίας Αγεννήτου Παιδιού «Η Αγκαλιά» με πρόεδρο την γνωστή πρεσβυτέρα κ. Βαρβάρα Μεταλληνού.

          Αγαπητοί μου αδελφοί,

Σας ζητώ να ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε θέματα που καθορίζουν την ορθόδοξη πίστη και ζωή μας, όπως είναι η αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορούμε να λεγόμαστε χριστιανοί και να στεκόμαστε αμέτοχοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι Καθολικές χώρες (Ιταλία, Πολωνία) έχουν συγκεντρώσει μέχρι και 6 φορές τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Η δε Ορθόδοξη Ρουμανία, με προσωπική πρωτοβουλία του Πατριάρχου Δανιήλ, συγκέντρωσε 2,5 φορές τις υπογραφές που χρειάζονται. Εμείς, στην Ελλάδα τι κάνουμε;

Σας καλώ να αφυπνισθούμε ενάντια σε αυτά τα σχέδια που αντιτίθενται στην Πίστη μας. Το έχει ανάγκη και η Ελλάδα μας που μαραζώνει δημογραφικά χρόνο με τον χρόνο.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν την «εκστρατεία» για την προστασία της ανθρωπίνης ζωής, μπορείτε να υπογράψετε στην ιστοσελίδα, όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: www.oneofus.eu/el/

Πληροφορίες επίσης και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου «Η ΑΓΚΑΛΙΑ» στο www.agalia.org.gr.

Από την Ευρώπη των πολιτών στην Ευρώπη της απανθρωπιάς

Με λίγα λόγια την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα, την ώρα που απελπισμένοι  άνεργοι οδηγούνται στην αυτοκτονία, σε καιρούς δεινής οικονομικής κρίσεως το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρηματοδότηση με ευρωπαικά κονδύλια 80 εκατομμυρίων ευρώ των τεχνολογικών ερευνών σε ανθρώπινα έμβρυα.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι χρηματοδοτούνται φορείς και ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) αφενός μεν για να κάνουν πειράματα πάνω σε ανθρώπινα έμβρυα καταστρέφοντάς τα, αφετέρου δε για να πραγματοποιούν εκτρώσεις σε αφρικανικές και άλλες χώρες, με την πρόφαση ανόδου του βιοτικού τους επιπέδου.

Δημιουργείται με τις μεθόδους αυτές η νέα Ευρώπη! Η Ευρώπη των μελλοντικών τεράτων εργαστηρίου «τύπου Φρανκενστάιν», χωρίς σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς συνείδηση της ιερότητας της ζωής.
Το κακουργηματικό αυτό εγχείρημα, που μετατρέπει το έμβρυο σε πειραματόζωο, το καθιστά αντικείμενο εμπορικής εκμεταλλεύσεως και το καταστρέφει σαν να είναι απλή σάρκινη μάζα, πρέπει να αποτραπεί, και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να εξαναγκασθεί σε επανεξέταση και ακύρωση της αποφάσεώς του.
Γιά τον σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει πανευρωπαική πρωτοβουλία από την κίνηση πολιτών «ONE OF US» («Ένας από μας»), προκειμένου να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο υπογραφές, που βάσει της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την Άμεση Δημοκρατία καθιστά υποχρεωτική την επανεξέταση του θέματος από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.
Είναι στο χέρι μας, στο χέρι του καθενός μας να αποτρέψουμε την απάνθρωπη εγκληματική απόφαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Αρκεί να αφυπνισθούμε και να ενεργοποιηθούμε παρακινώντας και τους συγγενείς μας και γνωστούς και φίλους νάαντιδράσουν με τον τρόπο που υποδείξαμε. Διότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι!