Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης (φωτο)

Loading...


Σε εορταστικό κλίμα το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, αλλά και στην ηθική και υλική στήριξη που δέχθηκε τη χρονιά που πέρασε.

Στη συνέχεια τρόφιμοι απήγγειλαν εορταστικά ποιήματα, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα με επίκαιρους ύμνους, κάλαντα και  παραδοσιακά τραγούδια από στελέχη και μαθητές ψαλτικής του Μητροπολιτικού ναού Σπάρτης υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Τζανάκου

1

Εν συνεχεία ο Σεβ. Ποιμενάρχης Σπάρτης κ. Ευστάθιος παρουσίασε τον εκλεκτό προσκεκλημένο του, Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, κάνοντας λόγο για τη προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του στην ακριτική Μητρόπολη που διαποιμένει.

1

Παίρνοντας το λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης μίλησε με πολλή αγάπη για τους δεσμούς του με τη Σπάρτη, ενώ εκθείασε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο για το ήθος και την προσφορά του στην Εκκλησία γενικότερα και στη Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ειδικότερα. Ακολούθως ευλόγησε τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος κάθε καλό στους τροφίμους και τους εργαζόμενους του Ασύλου Ανιάτων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλόπιτας από το Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο, ο οποίος ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους όσοι συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία και την ενίσχυση του Ιδρύματος τη χρονιά που μας πέρασε. Ιδιαίτερα ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που  αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα  στη λειτουργία τους, τόνισε όμως πως πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο  Πανάγαθο Θεό. 

1Το φλουρί έτυχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σπάρτης Πυραγός κ. Χρήστος Νικολέτος, ο οποίος δέχθηκε ως δώρο ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του Ιδρύματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Βουλευτής κ Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κων/νος Γιόβας, η  Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ Σταύρος Αργειτάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.tilegrafima.gr