Σάμος: Ιερόσυλοι κατέστρεψαν Εικόνα του Προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι άγνωστοι κατέστερεψαν εικόνα του Προφήτη Ηλία που βρισκόταν σε παρεκκλήσι στην κορυφή του όρους Καρβούνη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Με θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε και σπεύσαντες αντιληφθήκαμε ιδίοις όμμασιν την ασεβή ιεροσυλία στην οποία προέβη βλάσφημο χέρι «ανθρώπου» και απέξυσε τους οφθαλμούς της ιεράς εικόνος του Προφήτη Ηλία, η οποία ευρίκεται εντός του ομωνύμου Παρεκκλησίου του στην κορυφή του όρους Καρβούνη.

Τούτο έρχεται σε συνέχεια και άλλων ασεβών προκλήσεων, που παρατηρήθηκαν σε Εξωκκλήσια και Προσκυνητάρια.

Εξετάζοντας την επιδειχθείσα βαρβαρότητα θυμηθήκαμε, πως στην διάρκεια της δισχιλιετούς Ιστορίας της Εκκλησίας μας με τον ιδιο ακριβώς τρόπο ασεβούν στις εικόνες όλοι οι κατά καιρούς αλλόπιστοι, οι αρνητές και οι εχθροί της Ορθόδοξης πίστης μας, για των οποίων βέβαια την μετάνοια, επιστροφή και σωτηρία η Εκκλησία μας προσεύχεται, κατά την εντολήν του Σωτήρος Χριστού.

Όμως με πόνο αναρωτηθήκαμε:

Γιατί τόσο μένος εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας;

Γιατί τόση ασέβεια στις ιερές εικόνες και μάλιστα στην εικόνα ενός τόσο αγαπητού Αγίου, ο οποίος ζη και θα έλθει ως Πρόδρομος της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας;

Γιατί αξιώνουμε για τον τόπο μας τέτοια ντροπή, αφ’ ης στιγμής μάλιστα η Εκκλησία μας βρίσκεται εν διωγμώ, αν και είναι ο μόνος φορέας, που συμπονεί και συμπάσχει με τον λαό μας;

Εμείς κατά το καθήκον μας παρεδώσαμε ήδη την ιερά εικόνα σε Αγιογραφικό εργαστήριο για να προβή στην διόρθωση του ανοσιουργήματος.

Όμως, όποιος ή όποιοι το έπραξαν, ας προστρέξουν εν μετανοία για να ζητήσουν εγκαίρως το έλεος και την χάρη του Θεού και την συγχώρηση από τον Προφήτη Ηλία.

Αν είναι ομόθρησκοι και Έλληνες, λυπούμαστε για το κατάντημά τους.

Αν είναι αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς, ερωτούμε, αν θα μπορούσαν στον τόπο τους να πράξουν παρομοίως.

Ας γνωρίζουν δε όλοι, πως δεν βλασφήμησαν απλώς στο πρόσωπο του Αγίου ενδόξου Προφήτη Ηλία, αλλά συνεκδοχικώς σε αυτό το Θεανθρικό Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού και μάλιστα στο Θεανθρώπινο Σώμα Του, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, όλους εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς».tilegrafima.gr