Ρώσοι δημοσιογράφοι στην Πάτρα (φωτο)

Loading...


Είκοσι κορυφαία στελέχη της Ρωσικής Δημοσιογραφικής οικογενείας, επεσκέφθηκαν την Πάτρα και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλεώς μας.

Οι Ρώσοι επισκέπτες, πέρασαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου και προσκύνησαν την Αγία Κάρα, τον Σταυρό του μαρτυρίου και τον Τάφο του Αγίου Ανδρέου.

Την Ρωσική αντιπροσωπεία, υπεδέχθη στον Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τους ωμίλησε σχετικά με τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τα Ιερά Λείψανα και τον Τάφο του και με τους δύο Ναούς του ιερωτάτου Αποστόλου, τόσο τον παλαιό, όσο και τον νέο.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος συζήτησε μαζί τους για τον προσκυνηματικό ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Ορθοδόξους αδελφούς Ρώσους, για τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα και για τις επισκέψεις των Ρώσων στην πόλη μας με σκοπό την προσκύνηση των χαριτοβρύτων Λειψάνων και του Τάφου του Πρωτοκλήτου.

Ακόμη και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, Ελλάδος και δη Μητροπόλεως Πατρών και Ρωσίας, για την προώθηση των Ιερών προσκυνηματικών αποδημιών.
Τούς Δημοσιογράφους από την ομόδοξη χώρα, συνόδευσε στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματεύς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματεύς Μ.Μ.Ε. κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

1
1
1