Ρόδου Κύριλλος: ‘‘Η κρίση μπορεί να μας αφυπνίσει’’ (Video)

Loading...


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας στέγης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου ‘Η Μέριμνα’ που βρίσκεται εντός της Ροδιακής Έπαυλης (στο κέντρο της πόλης).
Το παρών έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου, μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου που το στηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια με την δραστηριότητά τους, κληρικοί και πολύς κόσμος.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Μητροπολίτης Ρόδου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να βρεθεί ακίνητο για να στεγαστεί το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ. Ρόδου προεξάρχοντος του Δημάρχου & του αντιδημάρχου, απευθύνοντας κάλεσμα στον ροδιακό λαό να αγκαλιάσει και να στηρίξει το έργο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου αφού πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια.

alt

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι προσπάθειες της εκκλησίας για την στήριξη των συνανθρώπων μας είναι συνεχείς αλλά δεν χρειάζονται προβολή.

‘Η φιλανθρωπία δεν χρειάζεται προβολή -όπως λέει και το Ευαγγέλιο’ είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην κρίση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος πρόσθεσε , ότι “η κρίση είναι ένα δεδομένο. Αρκετοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη σε πολλούς τομείς. Η κρίση όμως, μπορεί να μας αφυπνίσει και να μας φέρει τον ένα πιο κοντά στον άλλο…”

Πέγκυ Ντόκου

{youtube}68R37POjiDc{/youtube}