Πύργος Ηλείας : Ευχέλαιο εν όψει των Χριστουγέννων στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος

Loading...


-Φθάσαμε πλέον στο τέλος του Ιερού Σαρανταημέρου των Χριστουγέννων 2019, το οποίο είναι μία ακόμη πνευματική πορεία προς το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, προκειμένου να προετοιμασθούμε κατάλληλα για να αισθανθούμε την νύκτα των Χριστουγέννων, την χαρά που ένιωσαν οι Ποιμένες, οι Μάγοι και οι Άγγελοι, όταν προσκύνησαν τον Νεογέννητο Χριστό. Το Σπήλαιο ήδη ετοιμάζεται, η Φάτνη ευπρεπίζεται για να γεννηθεί ο Χριστός. Έτσι πρέπει και εμείς να καθαρίσουμε και τη δίκη μας φάτνη που είναι η καρδιά μας, για να υποδεχτεί τον νηπιάζοντα Ιησού!

Eν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου για μία ακόμη χρονιά εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής προ των Χριστουγέννων, το Θεοσύστατο και τελευταίο από τα επτά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αυτό του Ιερού Ευχελαίου προς πνευματική ενίσχυση, ίαση και αγιασμό των ευλαβών Χριστιανών μας, εν όψει του Αγίου Δωδεκαημέρου, το οποίο αποτελεί, σημαντικό γεγονός και σταθμό στην λειτουργική ζωή της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Το Ιερό Μυστήριο τελέσθηκε από τους Αιδεσιμοτάτους π. Γρηγόριο Πάπαρη, π. Γεώργιο Τούμπα, π. Παναγιώτη Κλουκίνα και τον οικείο Εφημέριο π. Νικόλαο Κατσηδήμα, ενώ για την ενσάρκωση και ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου του Θεού και πως πρέπει ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, ομίλησε γλαφυρά και θεολογικά εμπνευσμένα, ο Καθηγητής Θεολόγος κ. Παναγιώτης Κουής.
Ευάριθμοι Χριστιανοί σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες προσήλθαν κατά την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου, για το οποίο υπάρχει στην Αγία Γραφή σαφής παραγγελία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου να τελείται, προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Θεού, χριόμενοι με το Άγιον Έλαιον το οποίο είναι φορέας των δωρεών του Αγίου Πνεύματος!

Βέβαια αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι με το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου δεν συγχωρούνται οι αμαρτίες μας, αν δεν εξομολογηθούμε πρώτα στον Πνευματικό μας. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς αυτές τις άγιες ημέρες του Δωδεκαημέρου ή του Πάσχα, έχουν την λανθασμένη αντίληψη ότι συμμετέχοντας στο Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, λαμβάνουν την άφεση των αμαρτιών τους και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να προβούν στο Μυστήριο της Μετανοίας την Ιερά Εξομολόγηση. Το Μυστήριο του Ευχελαίου δεν αναπληρώνει το Μυστήριο της Μετανοίας (Ιερά Εξομολόγηση), διότι είναι ξεχωριστά Μυστήρια.

Αυτές τις Άγιες ημέρες ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος, καλείται να γιορτάσει και να ζήσει αληθινά το μεγάλο γεγονός της σωτηρίας και της λυτρώσεως των ανθρώπων και του κόσμου από τα δεινά των κακών και του Διαβόλου. Καλείται να δεχθεί το μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας και να γεμίσει Θεία Χάρη και Ευλογία. Περιμένουμε τη μεγάλη γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού! Και ο Υιός του Θεού αναμένει την ανταπόκριση της δικής μας αγάπης. Μας αγάπησε, να τον αγαπήσουμε και εμείς. Να του ανοίξουμε την καρδιά και τη ζωή μας. Να συνδεθούμε μαζί του. Είναι ασφαλώς η μεγαλύτερη δωρεά του Κυρίου Ιησού. Τα φετινά Χριστούγεννα ας είναι η απαρχή μιας νέας ζωής γεμάτη από τη Χάρη και Ευλογία του Θεού. ΑΜΗΝ!

 

 

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr