Πρωτοχρονιά στον πανίερο ναό της Ευαγγελίστριας Τήνου (φωτο)

Loading...


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, στο τέλος της οποίας εψάλλη η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2014, με τη συμμετοχή του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Τήνου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ επιτροπής, εκπροσώπων της πολιτείας και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας στην αίθουσα τελετών του ΠΙΙΕΤ, όπου ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Παρασκευάς-Γκύζης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

1

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας του Δήμου Τήνου, στο Πνευματικό Κέντρο του ΠΙΙΕΤ.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ευχόμενος υγεία, πρόοδο, ευημερία και κάθε παρά Κυρίου ευλογία.
Ο Δήμαρχος Τήνου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2013.

1

Έπειτα, ο Αρχιερατικός Επίτροπος παρευρέθη στο εορταστικό γεύμα, στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» όπου μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου στους τροφίμους και έδωσε ως ευλογία, το εκ της Ιεράς Μητροπόλεως εκδοθέν ημερολόγιον του έτους 2014.

1