Πρωτοπρ. Απόστολος Μανώλης:Το μάθημα των θρησκευτικών μεταβάλλεται σε μάθημα θρησκειολογίας

Loading...


Έκοψαν τη πίτα τους οι Τρικαλινοί Θεολόγοι

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η κοπή της πίτας των Θεολόγων των Τρικάλων.
«Να ευλογήσει ο Κύριος τας εισόδους και τας εξόδους ενός εκάστου των Θεολόγων κατά το νέο έτος» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Αλέξιος «πρώτον εις το να ορθοτομούν τον Λόγον της Αληθείας και να κάμουν το έτος και τη διακονία που τους έχει εμπιστευθεί η Εκκλησία και που αναπαύει τη συνείδησή τους και που τους ξεκουράζει και τους δίδει κουράγιο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής». Ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Πρωτοπρεσβύτερος. Απόστολος Μανώλης αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου των Θεολόγων επισημαίνοντας “τον τελευταίο καιρό ο κλάδος μας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και σχετικά με την αδιοριστία αλλά και σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλέσουμε Σεβασμιώτατε πάρα πολύ ως από τους πλέον έμπειρους ιεράρχες της Εκκλησίας να προβάλλετε αυτό το αίτημα στην Ιεραρχία και στον Αρχιεπίσκοπο να μην περάσει αυτό το αίτημα για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών γιατί πράγματι αν το μελετήσει κανείς αντικειμενικά θα δει ότι το μάθημα των θρησκευτικών μεταβάλλεται από καθαρά ομολογιακό και ορθόδοξο, σε μάθημα θρησκειολογίας. Ζητούμε την επέμβαση της Εκκλησίας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποσυρθεί αυτό το νέο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο δυστυχώς, εδώ και δυο χρόνια εφαρμόζεται σε κάποια πιλοτικά σχολεία”.