Προεόρτιος Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας

Loading...


Με λαμπρότητα τελέσθηκε η καθιερωμένη σύμφωνα και όπως αρμόζει προς τιμήν της ιεράς μνήμης του εν του Θαυματουργού του Προστάτου και Πολιούχου της Πόλεως Ερετρίας με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών οι οποίοι λόγω και της νηστείας της περιόδου των Χριστουγέννων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το βράδυ της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019 στον προαναφερθέντα ιερό ναό ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία στην οποία προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Χρυσόστομος Καλύβας Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με την συμμετοχή των: Σταυροφόρου – Οικονόμου Παναγιώτου Μπαφαλούκα και του Πρωτοπρ Θεοφάνους Παπαγεωργίου εφημέριου του ιερού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Χρυσόστομος ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστους για την συμμετοχή τους στην προεόρτια αγρυπνία για την μνήμη του του Προστάτου και Εφόρου της Πόλεως και ταυτόχρονα να εορτάσουμε τον νέο Άγιο τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη τον Ευβοέα για τον οποίον αναφέρθηκε για την ασκητική ζωή του για τα πλούσια χαρίσματα και ιδιαίτερα με το χάρισμα της διοράσεως με το οποίο καθοδηγούσε πολλούς πιστούς με πολλά παραδείγματα απο την ακτινοβολία της ιερατικής του μορφής στην συνέχεια με την υπομονή του υπέμεινε τις αρρώστιες τις οποιες τον ταλαιπωρούσαν καθώς επίσης παρηγορούσε πονεμές ψυχές να μην φθάνουν στην απελπισία και να ζητούν την βοηθεια του θεού.

Διαβάστε εδώ:  Αγρυπνία για τον Οσιο Πορφύριο στη Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Τέλος στο κήρυγμα του ο π. Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι ο Όσιος Πορφύριος δόξασε το Άγιον Όρος και την Εκκλησία μας και να τον επικαλούμαστε γιατί έχει παρησία προς τον θεό και με χαρά σήμερα τιμούμε την μνήμη του και να τον παρακαλούμε να μας επισκιάζει πάντοτε με την χάρη του.

Εν συνεχεία ο π. Χρυσόστομος μετέφερε στους πιστούς τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την ιερά υμνολογία διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Σπυρίδων Βάλβης κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου κ. Ζαννής Ζαμάνος κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Μετά το πέρας της αγρυπνίας στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού προσεφέρθει με την μέριμνα του εφημερίου π. Θεοφάνους και των κυριών της ενορίας η εόρτια τράπεζα με την παραδοσιακή ψαρόσουπα και πολλά νηστίσιμα εδέσματα τα οποία χορήγησε ο Αλιέυς κ. Δημήτριος Μίγγος και άλλοι χορηγοί.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννηςtilegrafima.gr