Πρέβεζα: Άμεση ανταπόκριση του Μητροπολίτη στο πρόβλημα με τα υποσιτιζόμενα παιδιά

Loading...


«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2012, όσο βαθειά κι αν είναι η κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας, να υπάρχουν παιδιά που να στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας και όλοι μαζί πρέπει, ο καθένας από το μετερίζι του, να πράξουμε τα δέοντα και να δώσουμε, πέρα από ευχές και λόγια, λύσεις.
Η αλληλεγγύη πρέπει να αποτελέσει την έννοια που όλους θα μας συνέχει» δήλωσε στο Pamepreveza.gr ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αποκάλυψη ότι δεκάδες παιδιά της περιοχής αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη και το κολατσιό τους στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza.gr ο Σεβασμιώτατος έδωσε εντολή στους στενούς του συνεργάτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Η αποκάλυψη ότι δεκάδες παιδιά τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρέβεζας αδυνατούν να προμηθευτούν το κολατσιό τους έρχεται να αποτυπώσει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες οικογένειες. Στον Δήμο της Πρέβεζας έχει φτάσει ήδη έγγραφο από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μαθητές που φοιτούν σε αυτό αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη κι ένα σάντουιτς ή ένα μπουκάλι νερού και προτείνεται να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη.
Και τα προφορικά αιτήματα που φτάνουν στον Δήμο είναι πολλά περισσότερα και αφορούν δεκάδες μαθητές σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου σε θέματα παιδείας κ. Γιώργο Φραγκούλη.«Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει τις οικογένειες αυτές και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που είναι οι μαθητές» σημειώνει ο κ. Φραγκούλης, επισημαίνοντας όμως ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και με πιο «μόνιμους» τρόπους.