Πρεσβυτέρα Ειρήνη: «Μας προκαλεί για άλλη μια φορά ο Δεσπότης της Ναυπάκτου»

Loading...


Ο Δεσπότης της Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος, αφού κατάφερε μετά από αμείλικτο άνισο, και άδικο πόλεμο 15 περίπου ετών να κάμει το περίφημο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου με την πολυπληθή, ιεραποστολική και σεβαστή Αδελφότητα Μετόχι ενός απομακρυσμένου 2½ ώρες από τη Ναύπακτο Μοναστηριού με 1 Μοναχό, μας πληροφορεί ότι δεν κινδυνεύουν άλλα Μοναστήρια «διότι το σύνολο των Ορθοδόξων Μονών της Ελλάδος κινούνται σε εκκλησιαστικά και παραδοσιακά πλαίσια» κ.λπ.

Έ όχι, Δεσπότη μου, δεν κινδυνεύουν διότι δεν έχουν Επισκόπους εμπαθείς και κακούς σαν και σας. Εσείς από την πρώτη στιγμή όταν ίδετε ότι δεν μπορείτε να παίρνετε τα χρήματα του Μοναστηριού που ζητούσατε κηρύξατε τον πόλεμο.

Το Μοναστήρι Μεταμορφώσεως είναι από τα πιο τέλεια Μοναστήρια της Ελλάδος και αυτό το ομολογούν Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Ηγούμενοι, Καθηγητές, επαγγελματίες και όλος ο Λαός του Θεού. Η πλεονεξία σας και το μίσος σας οδήγησαν να διαπράξετε αυτό το έγκλημα στη Ναύπακτο. 30 και πλέον χρόνια ζούσαμε μέσα σε πνεύμα χριστιανικής αγάπης και κατηχήσεως και ηρεμίας πνευματικής μέχρι που ο Θεός θέλησε να μας δοκιμάσει και μας έστειλε εσάς Επίσκοπο, όπως θα μπορούσε να μας στείλει και κάποια ανίατη ασθένεια.

Τα ψέματά σας ότι δεν υπήρχε ηρεμία στη Μητρόπολι Ναυπάκτου πριν από σας τα καταρρίπτουν τα ίδια τα γεγονότα. Κανείς από τους προκατόχους σας ουδέποτε κατέφυγε στην Ιερά Σύνοδο και στα κοσμικά δικαστήρια σε βάρος του Μοναστηριού πράγμα που εσείς κάματε πάνω από 50 φορές στη Σύνοδο και αρκετές φορές στα κρατικά δικαστήρια. Όποιες διαφορές και εάν υπήρχαν λύνονταν με αμοιβαία κατανόηση, αγάπη και ειρηνικό τρόπο, έννοιες άγνωστες σε σας. Στο Μοναστήρι μας ερχόταν συχνά ο Επίσκοπός μας και ελάμβανε μέρος σε ιερές ακολουθίες και άλλες εκδηλώσεις, ενώ σεις έχετε πάνω από δέκα χρόνια να πάτε.

Οι προκάτοχοί σας χειροτόνησαν πολλούς Μοναχούς και ουδέποτε πριν απ’ τη δική σας έλευση αναμείχθηκε η Ιερά Σύνοδος σε θέματα του Μοναστηριού. Ψέματα, ψέματα, συκοφαντίες και ύβρεις είναι τα όπλα σας στον πόλεμό σας εναντίον του Μοναστηριού μας. Το Μοναστήρι μας ό,τι και αν κάνετε θα είναι πάντοτε το Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου και κτίτωρ του θα είναι ο ακούραστος εργάτης του Θεού και πνευματικός μας πατέρας πατήρ Σπυρίδων Λογοθέτης. Αυτό δεν θα μπορέσετε ποτέ να το αλλάξετε.

Προσέχετε όμως, πρόσφατα υπήρξε και άλλος περίπου σαν και σας Ιεράρχης που προσπάθησε να εξορίσει τις Μοναχές δια να αρπάξει το Μοναστήρι του αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Ο Θεός όμως τον σταμάτησε έγκαιρα και τον τιμώρησε πολύ σκληρά, όπως ξέρετε. Δεν φοβάστε το Θεό; Τόσες ψυχές έχετε σκανδαλίσει και ταλαιπωρήσει. Περιμένετε λοιπόν τη θεία τιμωρία. Θα την υποστείτε οπωσδήποτε, διότι ο Θεός είναι δίκαιος.

Ιανουάριος 2013 Πρεσβυτέρα Ειρήνη Ι. Διώτη
Ναυπάκτια