Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός τελέστηκε χθες στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην , προς τιμήν της εορτής του Αγίου αλλά και για τα του οικείου Μητροπολίτη.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του εορτάζοντος .

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και την προσφορά του τιμώμενου Αγίου και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη να παραδειγματιστεί από τις αρετές του Αγίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Μητροπολιτής Μεσσηνίας ευχαρίστησε ξεχωριστά τους Αρχιερείς, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.

Διαβάστε εδώ:  Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Ο Χριστός είναι ο αξιέραστος και ο αξεπέραστος

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσέρεφος

onomastiria_messinias1 onomastiria_messinias2 onomastiria_messinias4 onomastiria_messinias6 onomastiria_messinias9 onomastiria_messinias18