Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Μητρόπολη Σητείας

Loading...


Γράφει ο Μιχάλης Ατσαλάκης 

Δεν θα καθυστερήσει η νέου , όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα δεν αποκλείεται η εκλογή να γίνει και στις 10 Οκτωβρίου, ημερομηνία που θεωρείται πιθανότερη μέχρι τώρα.

Πρόθεση τόσο του Προέδρου της όσο και των μελών της είναι να μην χρονοτριβήσουν στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, αλλά να προχωρήσουν γρήγορα στη νέα εκλογή, προκειμένου να καλυφθεί το κενό της χηρείας έγκαιρα και γρήγορα σε αντίθεση με όσα είχαν συμβεί κατά την προηγούμενη εκλογή, όταν είχε καταγραφεί μεγάλη καθυστέρηση που κατέγραψε αρκετούς μήνες και πολλά προβλήματα, μέχρι την τελική εκλογή και εγκαθίδρυση του μακαριστού κυρού Ευγενίου.

Στην παρούσα συνθήκη, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Κύριλλου Διαμαντάκη, ενώ από κει και πέρα, αναμένεται να συζητηθούν και τα ονόματα του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Τίτου Ταμπακάκη και του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιου Βερνιδάκη.

Τα ονόματα των παραπάνω κληρικών στο ξεκίνημα της διαδικασίας μοιάζουν ως πιθανότερα για το τριπρόσωπο, ενώ δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα από υποψηφίους που να υποδηλώνει πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της διαδοχής.