Ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτου Μάνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ορεινή παραδοσιακή κοινότητα Λάγεια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που ήταν κατοικήσιμη από τους αρχαίους χρόνους με έμβλημα τον Κέρβερο της μυθολογίας ένεκα της γειτνίασης στο σπήλαιο Ταίναρο και που σήμερα έχει μόλις 30 κατοίκους, βρέθηκε ο , την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Ο Σεβ., μετά την Θ. Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σκαμνάκι, όπου ιερούργησε πλαισιούμενος από τον γέροντα εφημέριο της ενορίας πρωτορπ. π. Γεώργιο Δαμιανάκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη, επεσκέφθηκε το χωριό της Λάγειας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας περπάτησε στα γραφικά σοκάκια του χωριού, χαιρέτησε και συνομίλησε με τους κατοίκους, θαύμασε της ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής, τα λίθινα πυργόσπιτα και είδε και μερικούς από τους πάμπολλους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς. Να λεχθεί, οτι η Λάγεια ήταν έδρα της Επισκοπής Λαγείας από το έτος 1799 μέχρι το 1833 και τυγχάνει ακόμη γενέτειρα πολλών αξιόλογων στρατιωτικών και πνευματικών ανθρώπων.

Διαβάστε εδώ:  Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα – Αγίους Τόπους από την Ι.Μ.Μάνης

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την περιοδεία του με μια επίσκεψη στην πολύτεκνη οικογένεια του κ. Μαυροδάκου, όπου τέλεσε Αγιασμό και προσέφερε δώρα στα παιδιά της οικογένειας.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώtilegrafima.gr