Πλήθος Βεροιέων τίμησε τον Αγιο Λουκά τον Ιατρό (φωτο)

Loading...


Του Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρου Μαρκουίζου

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε την Τετάρτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, παρά τη Ιερά Μονή Παναγίας Δομβρά Βεροίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνειρουργούντων των Σεβασμιωτατων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο ιστορικό της εορτής της Μεσοπεντηκοστής, που μέχρι το 10ο αιώνα τελούνταν με λαμπρότητα στη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, στην Κωνσταντινούπολη, και στην προσφορά του τιμώμενου σύγχρονου Αγίου.

Επιλέγων, ευχαρίστησε τον επιχώριο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την πρόσκλησή του και του ευχήθηκε για τη σημερινή επέτειο των 19 χρόνων από της εκλογής του.

Πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου Λουκά και ακολούθως έλαβε χώρα λαμπρή λιτανεία της ιεράς Εικόνος και των λειψάνων του πέρι του Ιερού Ναού.
Στις λειτουργικές εκδηλώσεις, που πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Στρατού, παρέστησαν οι τοπικές Αρχές,  εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά»  και μεγάλο πλήθος πιστών από τη Βέροια και τις πέρξ περιοχές.

1
1
1