Πλήθος πιστών στα εγκώμια της Παναγίας της Γηροκομιτίσσης, στο Μοναστήρι της στην Πάτρα (φωτό)

Loading...


Εντυπωσίασε ακόμη και τον Μητροπολίτη η προσέλευση του κόσμου στην Παναγία.

Δύο Μητροπολίτες, ο Σεβασμιώτατος  Ατλάντας κ. Αλέξιος, Πατρινός στην καταγωγή και πρώην Ηγούμενος της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Ηγούμενος της Μονής π. Συμεών και η Αδελφότης, πολλοί Κληρικοί και χιλιάδες κόσμου ύμνησαν την Κυρά την Γηροκομίτισσα, την Προστάτιδα των Πατρών που μαζί με τον Απόστολο Ανδρέα πρεσβεύουν αδιαλλείπτως υπέρ της πόλεως των Πατρών και σύμπαντος του ευσεβούς ημών Έθνους.


Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μεταξύ των άλλων ανεφέρθη στο εκπληκτικό θέαμα των χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν το Μοναστήρι, ώστε να είναι αδύνατο να χωρέσουν στην αυλή και πέριξ αυτού, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτοι κόσμο και οι δρόμοι από την Πάτρα προς την Μονή.

Αυτή η πλημμύρα του κόσμου δηλώνει, είπε ο Σεβασμιώτατος:
1.  Την Χάρη του Θεού η οποία ουδέποτε έπαψε να επισκιάζη τους ανθρώπους.
2.  Την Πίστη των ανθρώπων στο Θεό και την ευλάβειά του προς την υπερευλογημένη Δέσποινα του κόσμου, την Παναγία μας.
3.  Την πνευματική αντίσταση  μπροστά στον οδοστρωτήρα ο οποίος επιχειρεί, πλην ματαίως, να ισοπεδώση ό,τι πνευματικό σ΄ αυτόν τον τόπο, να αποϊεροποιήση τη ζωή, να μεταβάλη σε απέλπιδες μάζες τους ανθρώπους.

Αυτή η ποταμηδόν και αθρόα συμμετοχή του. Αυτή είναι μία απάντηση σε όσους επιχειρούν ερήμην του Λαού να περάσουν νομοσχέδια τα οποία είναι αντίθετα με τα Ορθόδοξα πιστεύματά μας, με τα Ελληνορθόδοξα ήθη μας και την παράδοσή μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και κάλεσε τον κόσμο να απαντήση δυναμικά  με την αθρόα συμμετοχή του στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, με την αποχή τους από την εργασία και την αγορά κατά την ημέρα της Κυριακής, έστω και αν πεινάσουν.
Ο Λαός, είπε, έχει πολύ μεγάλη δύναμη που μπορεί και βουνά να μετακινήση.

Αυτό τον τόπο τον έσωσε και θα τον σώση η Εκκλησία. Μείνατε σταθερά προσηλωμένοι στην Ορθόδοξη και αμώμητη πίστη μας, στην παράδοση του Γένους μας για να μη χαθούμε μέσα στην χοάνη της πνευματικής αλλοτρίωσης.

Τέλος επήνεσε τα πλήθη των πιστών και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα, εκ βάθους ψυχής.
Εν συνεχεία ελιτανεύθη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, μετά πολλής δυσκολίας, αφού ήταν μέγας ο συνωστισμός και ο λαός έπεφτε μπροστά στην Παναγία μας, ασπαζπόμενος τον Σταυρό και ζητώντας την ευλογία των Αρχιερέων.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνωμε τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου: «Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν».

alt

alt

alt

alt

alt
 tilegrafima.gr