Περιστερίου Κλήμης προς μαθητές: “Υγεία, πρόοδος και επιτυχία”

Loading...


Τις ευχές προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά δίνει ο μέσω μηνύματός του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μήνυμα
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου
κ.κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ

Προς τους μαθητές της Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως επί τη ενάρξει του Νέου Σχολικού Έτους.

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως και του Δήμου Περιστερίου.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που είναι η πρώτη του νέου Σχολικού Έτους και μόλις τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού, θα ήθελα παιδιά μου, να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά δεν είναι δυνατόν να επισκεφθώ σήμερα ταυτόχρονα τα 22 Γυμνάσια και τα 21 Λύκεια, γι΄ αυτό μ΄ αυτό το σύντομο χαιρετισμό μου σας απευθύνω εγκάρδιες πατρικές ευχές σ΄ όλους σας και στον καθένα προσωπικά. Να έχετε υγεία εσείς και οι καλοί γονείς σας, οι ακούραστοι και ευγενείς καθηγητές σας για να μπορέσετε και εφέτος να πραγματώσετε το αγαθόν της Παιδείας.

Πρέπει να ομολογηθεί ότι το Σχολείο μαζί με την οικογένεια είναι οι κυριώτεροι χώροι αγωγής. Στις μέρες μας όμως έχουν αναπτυχθεί και άλλοι παράγοντες αγωγής με μεγάλη δύναμη επιβολής που παρέχουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά δυστυχώς πολλές φορές διαστρεβλώνουν την προσωπικότητα του νέου. Του δημιουργούν ψευδαισθήσεις, εικονική πραγματικότητα και τον συντονίζουν σε τρόπους ζωής που δεν ανταποκρίνονται στη φύση του. Οι σημαντικότεροι απ΄ αυτούς τους παράγοντες είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τηλεόραση. Μαγνητίζουν και καθηλώνουν τον νέο και έτσι αυτά τα μέσα γίνονται ένας πολυμήχανος κατ’ οίκον δάσκαλος χωρίς σχολικές διακοπές και αργίες. Το Σχολείο, η οικογένεια και η Εκκλησία οφείλουν με επιτυχία να εργασθούν στο πεδίο της αγωγής των νέων μας. Γι΄ αυτό θα ήθελα να σας τονίσω ότι η Παιδεία και η Μόρφωσή σας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ταυτίζεται, απλά και μόνο στη συλλογή πληροφοριών ή στη συσσώρευση ξηρών γνώσεων. Η μόρφωση και η αγωγή μεταδίδεται πρωτίστως μέσα από την προσωπική επικοινωνία και σχέση του μαθητή και του καθηγητή. Είναι μετάδοση πείρας και έχει χαρακτήρα προσωπικό. Τα τεχνικά μέσα και οι μέθοδοι κάνουν απλώς πιο αποδοτική αυτή τη σχέση.

Αγαπήστε και καλλιεργήστε αυτή τη σχέση. Να γίνετε ώριμα πρόσωπα, μαθητές με παιδεία και ήθος· και σ’ αυτή την προσπάθεια σας, τόσον ο νέος Μητροπολίτης σας, όσον και η τοπική Εκκλησία του Περιστερίου θα είμεθα κοντά σας, γνήσιοι συνοδοιπόροι σας, ευχόμενοι και προσευχόμενοι για υγεία, πρόοδο και επιτυχία στους στόχους σας.

Ευλογημένη !

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr