Περάτωση του έτους Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη

Loading...


Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας περατώθηκαν σήμερα, οι ετήσιες εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη.

Στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλης.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του ανέλυσε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, περί γενεαλογικού δένδρου μέχρι της Χριστού Γεννήσεως. Συνάμα, κήρυξε το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Νεομάρτυρα Παύλο και συνεχάρη τον Υπεύθυνο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο και την περί αυτόν Επιτροπή, για το κοπιώδες έργο ανακαινίσεως του Ιερού Ναού.

Με την σειρά του ο π. Γερμανός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την αγάπη και την συμπαράστασή του για το έργο του εξωραϊσμού, καθώς και όλους τους επωνύμους και ανωνύμους για την προσφορά τους. Τέλος, σε ανάμνηση του αφιερωματικού έτους Νεομάρτυρος Παύλου προσέφερε στον Μητροπολίτη Αρχιερατικό Εγκόλπιο.tilegrafima.gr