Πέντε έτη Αρχιεροσύνης του Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

Loading...


Οι πατέρες της θέλοντας να τιμήσουν και να εκδηλώσουν την αγάπη και το σεβασμό τους στο πρόσωπο του διοργάνωσαν επετειακή εκδήλωση αγάπης στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε προσευχητική δέησι στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου παρουσία απάντων των Ιερέων και των διακόνων της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Ελευθέριος Κουναλάκης εκφράζοντας τα αισθήματα όλου του Ιερού Κλήρου έλαβε το λόγο και αφού ευχαρίστησε και δοξολόγησε το Θεό που ευδόκησε να τοποθετηθεί Επίσκοπος, Πατέρας και Μητροπολίτης Περιστερίου ο από Μεθώνης Κλήμης ανέπτυξε τον λόγο του και τόνισε την ουσία και τον ρόλο του Επισκόπου στην τοπική Εκκλησία λέγοντας χαρακτηριστικά: “ο Επίσκοπος είναι “στρατιώτης Ιησού Χριστού” (Β΄ Τιμ. 2,30), “Θεού διάκονος”(Β΄ Κορ. 6,4), είναι η ορατή κεφαλή και το κέντρο της Τοπικής Εκκλησίας”. Τελειώνοντας εκ μέρους όλου του Κλήρου προσέφερε ως ελάχιστό αντίδωρο αγάπης και εις ανάμνησιν αυτής της επετειακής εκδηλώσεως ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Διαβάστε εδώ:  Επίσκεψη του Περιστερίου Κλήμεντος σε σχολεία (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς για αυτήν την ευχάριστη έκπληξη που του επεφύλαξαν και τους ευχαρίστησε για την ευγενική κίνηση τους, μολονότι γνωρίζουν πως δεν επιθυμεί δώρα από τα παιδιά του, εν τούτοις μη θέλοντας να τους στενοχωρήσει το αποδέχεται διότι εικονίζει την Κυρία Θεοτόκο Δεομένη και παρεκάλεσε όλους τους ιερείς του να προσεύχονται για τον ταπεινό Επίσκοπό τους ο Κύριος να του δίνει υγεία και δύναμη ώστε όλοι μαζί να δώσουν τον αγώνα τον καλό για την πνευματική προκοπή και ανύψωση της Μητροπόλεως Περιστερίου, προς Δόξαν Θεού και σωτηρία του ευλογημένου λογικού ποιμνίου αυτής.

Στη συνέχεια, μερίμνη των ιερέων δόθηκε πλούσιο κέρασμα στον αίθριο χώρο του Επισκοπείου όπου Επίσκοπος και Ιερείς αντάλλαξαν εόρτιες ευχές και προσρήσεις.tilegrafima.gr