Πατρών Χρυσόστομος: «Στα χωριά μας ακουμπάει και αναπνέει η Ελλάδα» (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

Συνεχίζονται οι ποιμαντικές επισκέψεις του στα χωριά της επαρχίας του.

Οι κάτοικοι που μένουν στα και επιμένουν να αντιστέκονται στην ερήμωση της υπαίθρου και στην αλλοίωση της πνευματικής κατάστασης της χώρας μας και στην αλλοτρίωση της πνευματικής ιδιοπροσωπίας της Πατρίδος μας, περιμένουν και υποδέχονται με χαρά πηγαία και αισθήματα σεβασμού και αγάπης τον πνευματικό τους πατέρα, συμμετέχουν με βαθειά συγκίνηση στις ιερές Ακολουθίες, ακούνε το κήρυγμά του και μετά την Ακολουθία κάθονται μαζί του στην αυλή της Εκκλησίας για το παραδοσιακό κέρασμα, συνομιλούν με τον πνευματικό τους πατέρα, του αναφέρουν τα προβλήματά τους και ο, τι άλλο επιθυμεί η γνήσια και αγνή καρδία τους.

Χαίρονται οι κάτοικοι των χωριών γιατί με την επίσκεψη του Δεσπότη, εκτός της πνευματικής χαράς της Ιεράς Ακολουθίας, συγκεντρώνεται και κόσμος πολύς. Έρχονται στα χωριά και όσοι κατάγονται απ’ αυτά και μένουν στην Πάτρα η αλλού, μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Συμμετέχουν στις ιερές Ακολουθίες οι Ιερείς και κάτοικοι των εγγύς περιοχών. Ουσιαστικά κάθε βράδυ σε κάθε χωριό που πηγαίνει ο Σεβασμιώτατος , γίνεται ένα πανηγύρι, μια ξεχωριστή γιορτή.

«Όλοι είναι παιδιά μας αγαπημένα είτε κατοικούν στην μεγαλούπολη των Πατρών, είτε στα προάστεια, είτε στα χωριά μας, ακόμα και στο τελευταίο σπίτι της Επαρχίας μας και όλους τους έχομε στην καρδιά μας και στην προσευχή μας», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Σεβασμιώτατος.

«… Οι άνθρωποί μας, θέλουν την αγάπη μας, τον επιστηριγμό μας, την παρηγοριά μας, επιθυμούν να ακούνε τον λόγο του Θεού και να βλέπουν και να αισθάνονται κοντά στον Επίσκοπό τους και τον Ιερέα τους… Στα χωριά μας ακουμπάει και αναπνέει η Ελλάδα…Σ’ αυτά είναι οι ρίζες μας…Εκεί κρατιέται ζωντανή η παράδοσή μας… Γι’ αυτό πρέπει να τα αγαπάμε, να τα φροντίζομε και να τα προσέχομε…Να ενδιαφερόμαστε για τους κατοίκους τους και να αγωνιζόμαστε για τα θέματα που τους απασχολούν…».

1008PATR (1).jpg
1008PATR (2).jpg
1008PATR (3).jpg
1008PATR (4).jpg
1008PATR (5).jpg
1008PATR (6).jpg
1008PATR (7).jpg
1008PATR (8).jpg