Πατρών Χρυσόστομος: «Ο Προφήτης Ηλίας θα έλεγε τα ίδια και στους σημερινούς Αρχοντες» (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΛΑΜΠΡΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ

Την παραμονή της εορτής ο εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία Ανθουπόλεως και ωμίλησε αναφερθείς στο κήρυγμά του Ζηλωτού Προφήτου Ηλία σε καιρούς αποστασίας του Λαού και στην επικαιρότητά του.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προέστη του Εσπερινού και εκήρυξε τον θείο λόγο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, ωμιλήσας επικαίρως.

Ανήμερα, ετελέσθη στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εν πληθούση Εκκλησία, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στα θαυμαστά γεγονότα τα οποία επετελέσθησαν διά πρεσβειών του Προφήτου Ηλία στην εποχή του και στο απόλυτον της στάσεώς του έναντι της αμαρτίας και το άτεγκτον έναντι των αμαρτωλών. «Τα ίδια θα έλεγε και με την ίδια αυστηρότητα και προς τους σημερινούς Άρχοντας και τον Λαό ο Προφήτης Ηλίας», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ανεφέρθη στην Προφητική φωνή της Εκκλησίας, η οποία συνεχίζεται και θα ακούεται έως της συντελείας του αιώνος.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας και ετέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισαμένων, ηρωικώς πεσόντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ανθουπόλεως και εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο προφητικό χάρισμα του Προφήτη Ηλία και στα πνευματικά μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή του, ενώ το απόγευμα εχοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση και στην Ιερά Λιτανεία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Πατρών.

2107patr (1).jpg
2107patr (2).jpg
2107patr (3).jpg
2107patr (4).jpg
2107patr (5).jpg
2107patr (6).jpg
2107patr (7).jpg
2107patr (8).jpg
2107patr (9).jpg
2107patr (10).jpg