Πατρών Χρυσόστομος: «Παιδιά μου, μείνετε πιστοί στα ιδανικά και στις αξίες του Γένους μας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μια ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας.

Οπως γράφει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Στην εν λόγω εκδήλωση, ετιμήθησαν από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστο Νικολάου, τα παιδιά από τα Σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαίας, που εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Την ωραία αυτή εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε, μεταξύ των άλλων:

«… Παιδιά μου σας αξίζει κάθε έπαινος για τον αγώνα που καταβάλατε. Σας συγχαίρομε για την επιτυχία σας, όπως συγχαίρομε τους Γονείς και τους Δασκάλους σας…», ενώ έκλεισε τονίζοντας: «…Μείνετε πιστοί στα ιδανικά και στις αξίες της φυλής και του Γένους μας. Εύχομαι, να μοσχοβολά πάντοτε η ζωή σας, Χριστό και Ελλάδα. Το έχομε ανάγκη σήμερα. Ως πρόσωπα, ως κοινωνία, ως Έθνος, ως ανθρωπότητα…»

Διαβάστε εδώ:  Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών (ΦΩΤΟ)

Τέλος, επήνεσε και συνεχάρη τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστο Νικολάου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ξενοφώντα Μπαχρά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία να τιμήσουν τα παιδιά, και τους ευχαρίστησε και για την αγαστή συνεργασία με την τοπική Εκκλησία.

Στα παιδιά ο κ. Δήμαρχος εκτός από τους επαίνους, πρσέφερε λεύκωμα σχετικό με τον Δήμο Δυτικής Αχαίας και ο Σεβασμιώτατος προσέφερε από ένα μικρό Σταυρό ως ευλογία.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Αχαίας κ. Νίκολαος Νικολόπουλος, ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας, πρωτ. Απόστολος Δημητρόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας κ. Γεώργιος Αφράτης, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος Λαού.