Πατρών Χρυσόστομος: «π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ο άνθρωπος που έβλεπε από το μέλλον» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επιτυχία εστέφθησαν οι ιερές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθησαν στις Κατασκηνώσεις της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, για την 53η επέτειο από της Κοιμήσεως του αειμνήστου π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, Ιεροκήρυκος και Διδασκάλου των Πατρών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, την παραμονή, 29.6.2017, ετελέσθη ο Εσπερινός υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Μάρκου Τζανακάκη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, 30.6.2017, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο του αοιδίμου π. Γερβασίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην προσωπικότητα του αοιδίμου π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, στον ιερό και θερμουργό του ζήλο για τα θέματα της πίστεως και της διατηρήσεως της Ελληνορθόδοξης παραδόσεως, στην ίδρυση των κατηχητικών Σχολείων και στην εν γένει προσπάθεια για πνευματικό καταρτισμό της οικογένειας, αφού, όπως έλεγε, θα έλθουν καιροί που άθεοι και άπιστοι θα διαφεντεύουν και τα άθεα γράμματα θα διδάσκωνται τα παιδιά μας. Ο π. Γερβάσιος έβλεπε από το μέλλον, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος. Ας κρατήσωμε, ως κόρην οφθαλμού την αγία διδαχή του και ας έχομε τις πρεσβείες του προς Κύριον και την ευχή του.

Ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποιήσε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τον Σταυρό ευλογίας, τον οποίον είχε χαρίσει στον αείμνηστο π. Γερβάσιο, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, ο από Τραπεζούντος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απεκάλυψε την επιτύμβια πλάκα, η οποία εκάλυπτε τον τάφο του μακαριστού γέροντος, επάνω στην οποία εγράφει σε έμμετρο ποίημα το ιστορικό της ανακομιδής των λειψάνων του π. Γερβασίου.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πατρών Χρυσόστομος στη συναυλία Βυζαντινή μουσικής της Μητροπόλεως (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ωμίλησε εν ολίγοις περί του π. Γερβασίου, ενώ στο τέλος ετελέσθη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού και ηγιασμένου Γέροντος.

Μετά την ιερά ακολουθία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμενη εκδήλωση στο αίθριο των Κατασκηνώσεων, με ομιλητή τον ορισθέντα υπό του Σεβασμιωτάτου, Αρχιμ.π. Γερβάσιο Παρακεντέ, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα με τίτλο: «Τοις Αγίοις τοις εν τη γη αυτού εθαυμάστωσεν ο Κύριος» .

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στις μεγάλες δωρεές από τον Θεό προς την πόλη των Πατρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο αοίδιμος π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, τον οποίον στην καρδιά τους, τιμούν ως Άγιο οι Πατρινοί.