Πατρών Χρυσόστομος: «Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Ήρωες και Μάρτυρες της Πατρίδος μας»

Loading...


Μέσα σε ένα συγκινητικό κλίμα ετιμήθη μετά από πολλά χρόνια στην Πάτρα η μνήμη του Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου, ο οποίος ως Αργηχός της Φρουράς του Μεσολογγίου, έπεσε ηρωικώς υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, κατά την ένδοξο έξοδο των Μεσολογγιτών εκ της Ιεράς Πόλεως. Ο αοίδιμος Παπαδιαμαντόπουλος διέθεσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα και στο τέλος προσέφερε την ζωή του και το αίμα του.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων, 21.4.2019, ενώπιον της προτομής του Ήρωος Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου, στην Πλατεία των Ταμπαχάνων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Μωραΐτες εν Χορώ», μια ομάδα νέων ανθρώπων που είχαν αυτήν την πρωτοβουλία και την εξέθεσαν στον Σεβασμιώτατο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε με ενθουσιασμό και νεανικό σφρίγος η αντιπρόεδρος του ως άνω Ομίλου κ. Τατιάνα Τσοκανά.

Εν συνεχεία ο ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Ιωάννου Παπαδιαμαντοπούλου και στην σύντομη προσλαλιά του ανεφέρθη στην προσωπικότητα του τιμωμένου Ήρωος και επήνεσε με πολύ θερμά λόγια τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου «Μωραΐτες εν Χορώ», που είναι νέοι άνθρωποι, για το πατριωτικό τους φρόνημα και την βαθειά τους πίστη στον Θεό και την αγάπη τους στην Πατρίδα.

Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι ιδιαίτερα σήμερα πρέπει να μας εμπνέουν οι θυσίες των Πατέρων μας για την Πίστη και το Γένος και επειδή η κληρονομιά είναι πολύ μεγάλη πρέπει να φανούμε αντάξιοι αυτής της παρακαταθήκης.

Ακόμη εσημείωσε ότι πρέπει για τα κατά καιρούς ατοπήματά μας απέναντι στις θυσίες των Μαρτύρων και Ηρώων της Πίστεως και της Πατρίδος μας, να ζητήσωμε ταπεινά συγγνώμη και να τους παρακαλέσωμε να έχωμε τις ευχές τους, ώστε Κύριος ο Θεός να γίνεται ίλεως πάσιν ημίν και να διατηρή ελεύθερη και αδούλωτη την Πατρίδα μας, σε καιρούς που οι Νεοέλληνες δεν κατανοούμε ίσως την μεγάλη ευθύνη, έναντι ουχί μόνο του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος της Πατρίδος μας».tilegrafima.gr