Πατρών Χρυσόστομος: “Εστάλη ο φάκελος της αγιοκατάταξης του π. Γερβάσιου Παπαρασκευόπουλου”

Loading...


Στις 29 και 30 Ιουνίου 2019, τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο ο αοίδιμος πνευματικός Διδάσκαλος και Ιεροκήρυξ των Πατρών . Κέντρο των εκδηλώσεων ο χώρος των Κατασκηνώσεων της Αναπλαστικής Σχολής στα Συχαινά Πατρών, όπου πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής είχε ταφεί ο μακαριστός Γέροντας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών: “Συμπληρώθηκαν ήδη 55 χρόνια από την κοίμηση του π. Γερβασίου (30.6.1964) και 5 έτη από την Ανακομιδή των Λειψάνων του (29.6.2014), τα οποία πλέον φυλάσσονται σε ειδικά ευτρεπισμένο τόπο εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Την παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων, 29.6.2019 ετελέσθη ο Εσπερινός, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα, 30.6.2019 ετελέσθη Θεία Λειτουργία υπό του με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών, στο τέλος της οποίας ετελέσθη μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου π. Γερβασίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην κλήση, την μαθητεία και την αποστολή των Αγίων Αποστόλων και στη συνέχεια μίλησε για την κλήση στον ιερό Αμπελώνα του Κυρίου, για την μαθητεία του στην αγία μας Εκκλησία, για την ιεραποστολική του δράση και αγία βιοτή και πολιτεία του ηγιασμένου διδασκάλου και πνευματικού των Πατρών, π. Γερβασίου, για τον οποίον παλλαική είναι η μαρτυρία περί της αγιότητός του και η επιθυμία περί της αγιοκατατάξεώς του. Γι’ αυτό εσυνέχισε ο Σεβασμιώτατος, και κατηρτίσθη ο φάκελλος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα μαρτυρούντα περί της αγιότητος του π. Γερβασίου και κατετέθη εις την αρμοδία Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την περαιτέρω διαδικασία.

Η ανακοίνωσις αυτή εσκόρπισε ρίγη συγκινήσεως και ενθουσιασμού στους ευσεβείς Πατρινούς, οι οποίοι ξέσπασαν σε αυθόρμητο χειροκρότημα, αφού άρχισε να ικανοποιείται τ΄ο παλλαικό Πατραικό αίτημα που αφορά στην αγιοκατάταξη του π. Γερβασίου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών Πατραικού Λαού.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε λαμπρά εκδήλωση στο αίθριο των Κατασκηνώσεων στην οποία παρουσίασε ύμνους ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών.

Κεντρικός ομιλητής ήτο ο ορισθείς υπό του Σεβασμιωτάτου πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: Γέροντας Γερβάσιος: Ο Σ(σ)κοπός που έζησε εν οσιότητι και δικαιοσύνη”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr