Πατρών Χρυσόστομος: «Αν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Εκκλησία, θα είμασταν ακόμα σκλαβωμένοι»

Loading...


Τιμή στον αοίδιμο Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Δέρκων Γρηγόριο, απέδωσε η , στον τόπο που γεννήθηκε, ο ήρωας Αρχιερέας, στην Ζουμπάτα Αχαίας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Κάθε χρόνο, ο , από τότε που εγκατεστάθη στην Πάτρα ως Αρχιερεύς, ανεβαίνει στην ιστορική Ζουμπάτα και δίνει ζωή στον τόπο που μπορεί τώρα να είναι ρημαγμένος, αλλ’ όμως κάθε μονοπάτι και πέτρα μαρτυρεί την δόξα και τους αγώνες για την Πίστη και το Γένος.

Στη Ζουμπάτα ο Σεβασμιώτατος έχει στήσει προτομή του Εθνομάρτυρος Ιεράρχου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και κάθε χρόνο πραγματοποιούνται λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ζουμπάτας και εν συνεχεία εν πομπή μετεφέρθη η εικών του Εθνομάρτυρος στον τόπο όπου ευρίσκεται η προτομή του και ανεπέμφθη δέησις.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στον σωτήριο ρόλο της Εκκλησίας κατά τα μαύρα χρόνια της πικρής σκλαβιάς και στις θυσίες την ηρώων Κληρικών Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων και Μοναχών υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

«Αν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι θυσίες των πατέρων μας, θα είμασταν ακόμα σκλαβωμένοι», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος».tilegrafima.gr