Πατρών Χρυσόστομος: «Αυτή η κληρονομιά είναι υπόθεση ιερή» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για μια ακόμη φορά η ευλάβεια των Πατρινών κατέκλυσε την Ιερά Μονή της Παναγίας στο λόφο της Γηροκομήτισσας, ώστε οι χιλιάδες των προσκυνητών να γονατίσουν και να ασπασθούν το θαυματουργό εκτύπωμα της Παναγίας μορφής Της, να Της ψάλουν τα ιερά εγκώμια και να λιτανεύσουν το ιερό εικόνισμά Της.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , η Ακολουθία των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο ετελέσθη την Κυριακή 11.8.2019, στο Μοναστήρι της Γηροκομητίσσης Πατρών, προεξάρχοντος του και συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Συμεών Χατζή, των Πατέρων της Μονής και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. (Τα εγκώμια είναι ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρών Διονυσίου το 1541, διασκευασμένα από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο.)

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ανεφέρθη στην κληρονομία του Θεού, η οποία είναι και της Μητρός του κληρονομία και αφορά στο Λαό του Θεού, στην Ορθόδοξο Εκκλησία, στην Θεία Λατρεία και στην εν γένει παράδοση, η οποία εκράτησε όρθιο το Ορθόδοξο Γένος μας, επί τόσους αιώνες. Αυτή η κληρονομιά είναι για μας υπόθεση ιερά και αγία και πρέπει να την φυλάξωμε ως κόρην οφθαλμού.

Κατέληξε δε με τον ακροτελεύτιον ύμνον εκ του κανόνος της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου: « Σώζοις αεί Θεοτόκε την κληρονομίαν Σου».tilegrafima.gr