ΠΑΤΡΑ: Η Μητρόπολη Πατρών ζητά από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το θέμα των διατάξεων για τη βλασφημία

Loading...


Να επανεξετάσει το θέμα της απόσυρσης των διατάξεων για τη βλασφημία των Θείων, ζητά από τον πρωθυπουργό η που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μετά το πέρας της Γενικής Ιερατικής Σύναξης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15.11.2019, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου .

Το ανακοινωθέν αναφέρει:

«Ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Πατρών εκφράζει την μεγάλη απορία του για την απόσυρση από τον υπό αναθεώρηση ποινικό κώδικα της επαναφοράς των αδικημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων, αλλά και την βαθειά λύπη του συγχρόνως, διότι ενώ συμπεριελήφθησαν στον ως είρηται υπό αναθεώρησιν κώδικα τα αδικήματα αυτά, εν τέλει απεσύρθη η επαναφορά τους.

Τυγχάνει τοις πάσι γνωστόν ότι οι σχετικές ποινικές διατάξεις προστατεύουν το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής ισορροπίας, της συνοχής και της κοινωνικής καταλλαγής.

Μέσα από τις διατάξεις αυτές προστατεύεται κάθε γνωστή θρησκεία και αποτρέπονται συμπεριφορές θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας.

Διαβάστε εδώ:  O Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι διατάξεις περί βλασφημίας

Πιστεύομε ότι κακώς μετά από πιέσεις η όποιες άλλες καταστάσεις ματαιώθηκε μια τόσο επωφελής για το κοινωνικό σύνολο κίνησις.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος να επανεξετάση το θέμα και να βεβαιώση και με αυτό τον τρόπο ότι η Κυβέρνηση είναι ο εγγυητής της προστασίας των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας και κυρίως ότι είναι ο εγγυητής της θρησκευτικής ειρήνης και κοινωνικής συνοχής».tilegrafima.gr