ΠΑΤΡΑ: Η Εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου τού Πατρέως

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη στην Ιερά Μητρόπολη την Κυριακή μετά τα Φώτα, 12.1.2020, η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέως, Ηγουμένου των εν Ραιθώ, υπό των βαρβάρων αναιρεθέντων, αγίων Πατέρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της , η εορτή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών όπου ευρίσκεται θησαυρισμένη η ιερά εικόνα του Οσιομάρτυρος Παύλου, η οποία ιστορήθηκε μερίμνη και δαπάναις του αειμνήστου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ευσταθίου Ευσταθοπούλου, του εκ Πατρών, όταν υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος εν Πάτραις.

Μετά την κοίμηση του αειμνήστου Μητροπολίτου Γόρτυνος Ευσταθίου (1968), τα της φροντίδος της εορτής ανέλαβε και συνεχίζει μέχρι σήμερα η οικογένεια Μπαρούση. (Τώρα ο Ιερεύς πλέον Ιωάννης Μπαρούσης μετά της Πρεσβυτέρας και των τέκνων τους.)

Την ιδία ημέρα έχει ορίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, να τελήται μνημόσυνο των προκατόχων του Αρχιερέων, από της αρχής και μέχρι των εσχάτων, ως και του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ευσταθίου του Πατρέως.

Διαβάστε εδώ:  ΓΙΑΤΙ ο Αθηνών Ιερώνυμος «έριξε πόρτα» στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ;

Των ιερών Ακολουθιών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην οσιακή πολιτεία και το μαρτύριο του Οσιομάρτυρος Παύλου του Πατρέως, στο ιστορικό του εορτασμού και στην σημασία του για την Αποστολική πόλη και Μητρόπολη των Πατρών.

Με ευγνώμονες λόγους ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ευσταθίου του Πατρέως, ως και στους αοιδίμους Αρχιερείς προκατόχους του, υπέρ ων ετελέσθησαν τα ιερά Μνημόσυνα και οι οποίοι ηναλώθησαν στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών υπέρ της δόξης του Θεού και της σωτηρίας των ανθρώπων.tilegrafima.gr